2021-03-11 10:38:54• hírek • Bede Emőke

Közel húsz, illegálisan szállított malac leölését rendelte el a DSVSA

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság közleményben tudatta, hogy egy közúti ellenőrzés során az egyik megállított autóban nem kevesebb mint 19 malacra bukkantak, azonban ezek közül egyik sem rendelkezett füljelzővel vagy állatorvos által kiállított papírokkal.

A hatóság azonnal elrendelte a malacok leölését, melyet követően laborvizsgálati céllal az állatokból mintát vettek, s végül mind a 19 tetem megsemmisítésre került. A sertésszállítmány tulajdonosát megbírságolták, illetve a tetemégetés költségeit is fizetnie kellett. A DSVSA felhívja a figyelmet, hogy az ellenőrző akció ezt követően is folytatódik majd.


Terjedőben a sertéspestis


A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság pénteki adatai szerint a betegség pillanatnyilag nem kevesebb mint 11 településen van jelen a megyében. Nagykárolyban, Mezőpetriben, Szilágypéren és Apában két-két gazdaságban mutatták ki a disznókat fertőző vírust, Tasnádon, Börvelyben Piskolton, Rezsegén, Domahidán, Dabolcon és Peleszarvadon pedig egy-egyben. A DSVSA ugyanakkor azt is közölte, hogy Szilágypérről, Kálmándról és Szamosdobról is újabb gyanús eseteket jelentettek, ezért az igazgatóság munkatársai az érintett gazdaságokból érkező mintákat továbbították laborvizsgálatra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: